Kims skräckserie Alena som jag köpte på förra årets mässa ska bli skräckfilm i höst. Vi fick se trailer, men jag lovade honom att inte filma den.

 

alena_cover
 

På den lilla snutt som vi fick se kunde jag ändå känna igen mycket av serien, och Kim berättar att han var mycket involverad i kostymer, manus och casting. Han tycker också att serier funkar lättare att föra över till film än litteratur, i alla fall hans som är filminspirerade.

Annars så säljer man rättigheterna och tre år senare köper du en biobiljett.

Kim W om hur det brukar vara. 

Enligt Kim har svenska proffs  inom mask och steadycam jobbat med rabatt då det är den ”första svenska skräckfilmen”  Är det det? Hm?  (Hörde kanske fel?) Har inte full koll men det är sannerligen sällsynt med svensk skräck. Men kort sagt är Alena  lågbudgetfilm, men kompetent gjord. Vilket jag kan intyga att den verkar på trailern i alla fall.

Ritat för Cirkeln

– Nu finns jag på imbd.com, manus på Alena och concept art på Cirkeln, berättar Kim.
Det är Kim som ritat Linneas teckningar i filmen Cirkeln liksom bokomslagen i Sverige. Och det verkar gå väldigt bra nu. Kim Ws råd till den som vill bli serietecknare är att göra som han: börja med korta många serier – inte långa epos- och skaffa en mentor. 

 

Astrid på Dark Horse 

Kim W har också skapat en ny figur ”Astrid” som han tänker göra många böcker om. Rymdäventyr, inte skräck. Besläktat med Linda och Valentin, och kanske omedvetet inspirerat? Kim W vet inte själv, han minns inte att läst dem men älskar dem nu  när de kommer i nyutgåva. ”Astrid” skrivs på engelska för Dark Horse, med direktöversatta svenska ordspråk som en slags SciFicitat i framtidsvärlden. Till exempel ”Smaken är som baken , delad” som tydligen blir väldigt roligt på engelska.

Den som vill veta mer kan följa KIm W Andersson på hans twitter @kimwandersson eller titta in på hans hemsida www.kimwandersson.com.

W står för Waldemar om någon undrar.