inkaltergeos

Bläckets Hjältar/Ink- alter egos exposed.

Kan ses fram till december 2015

Serien finns på webbtv (ur.se) att se fram 30 december 2015. Här: http://www.ur.se/Produkter/184878-Blackets-hjaltar-Superhjaltar#Se-program

Bloggar om varje avsnitt

– ett inlägg om dagen med start nu

Först repriserar jag de blogginlägg om serien som jag lade upp i februari i år. Ber om ursäkt för er som läst dem redan, men tänkte se till att samla dem i en kronologisk ordning nu, med ett blogginlägg/avsnitt om dagen. Med start idag.

I mina blogginlägg skriver jag litet om det jag tyckte var intressant i varje avsnitt.

10 avsnitt

  1. Superhjältar
  2. Död och återuppståndelse
  3. Genus och relationer
  4. Samhällsrelevans
  5. Seriernas utveckling
  6. Skurkar
  7. Politik
  8. Skaparna
  9. Genrer
  10. Den alternativa pressen

Alla blogginlägg: http://www.gillaserier.se/tag/tv-serien-ink-alter-egos-exposed/

Många guldkorn insprängda i typisk amerikansk dokumentär

”Hugh Dillon presenterar de tio programmen som alla har ett varsitt tema;  Vi träffar författarna, tecknarna, de som forskat i ämnet och givetvis seriehjältarna själva.”

Vem 17 är Hugh Dillon? Googlar… Jaha, nån fd sångare alltså? Ok…I alla fall han presenterar allt på ett väldigt tufft sätt i noirbelysning ala Millers Sin City kan jag intyga. Dillon

Avsnitten är alla sevärda, många små intressanta fakta glimmar fram. Men stuket är lite sådär flamsigt hopklippt som amerikanska TV-dokumentärer alltid är.  Och själva titlarna på programmen är förstås ofta bara en fingervisning, delvis överlappar de olika avsnittens tema varandra.

Superhjälteserier framför allt

Ink- alter egos exposed, fokuserar på superhjälteserier, med några smakprov av annat. För den som läser mycket superhjälteserier är det nog inte mycket nytt, men för mig var det en intressant inblick.