Från Dagens Media: ”Förstasidan av dagens Metro pryds av en två rutor lång seriestripp som handlar om den senaste veckans debatt om sexuella trakasserier.”

– Sidan två är snustorr i jämförelse med ettan och det är precis det som är meningen, Metros chefredaktör Eric Ljunggren till Dagens Media.

”Vad är det ni vill säga?
– Det vi vill säga är just att man måste titta på fakta”

Metros chefredaktör Eric Ljungren

Mer om detta i Dagens Media: ”Därför satte Metro en serie på ettan
metro-etta-serie

Serier är oslagbart medium för att göra fakta tillgängligt.

  1. Kan ta med mycket fakta
  2. fakta som är lätt  att granska – de är svart på vitt – inte i ett filmflöde eller ljudflöde som man inte enkelt kan styra och se
  3. lätt att läsa, bilder och ett berättarflöde som på film
  4. Slagkraftigt sätt att förmedla budskap

Okej, det är bara framsidan som är serie.

Så det är tyvärr inte Ellen Ekman som gör en serie inne i Metro med alla fakta. Sidan två är vanlig text och är den som staplar fakta – och det är ju förstås synd att det inte var i serieform. Detta har säkert att göra med hur mycket arbete det är att rita en serie – annars skulle jag ju rita en webbserie istället för att blogga om serier.  Och det är text för faktadelen – bättre än film ändå för fakta, lättare att granska.

Serie på framsidan – för att det märks mer

Där tror jag mig veta varför Metro lade en serie på löpet liksom ettan: Seriens slagkraftighet är oslagbar. Metros chefredaktör Eric Ljunggren till Dagens Media:
– Jag tycker att det ligger helt i linje med Metros historia och tradition. Vi redovisar fakta pang på.

Tidigare skrivet här om serier som medium: