IMG_2776.JPG

Nu har jag läst Sayonara September av Åsa Ekström. Lånad på biblioteket. Som sagt är jag  ovan vid Manga, men jag gillade den. Den har svensk läsriktning, så originalriktning för Manga – baklänges – betyder nog mer än jag tror för mitt motstånd mot att läsa Manga.

Kärlek och drama

Åsa Ekström är en driven Mangatecknare.  Även om jag inte riktigt är inne på Manga så kan jag ändå uppskatta hur snyggt det är ritat. Layouten är också väl avvägd och kreativ.

IMG_2780.JPG

Tonen i berättelsen får mig att tänka på Starlet-serierna jag läste som tonåring. Det är mycket kärlek och drama kring alla man är kär i eller strular med, liksom att det finns scener som enbart består av alla tankar som går i huvudet hos en person.

Med det sagt så är Sayonara September mer omfattande, bättre tecknad och förstås mer nutida än Starlet på 80talet. Och så handlar det om konstnärlig karriär – det skulle aldrig Starlet gjort.

Ett år i Malmös serieskola!

IMG_2777.JPG

Böckerna 1-3 handlar om ett år på serieskolan i Malmö, som det tycks kring 2008. Som serieläsare – som sett serieskolornas effekt på serieutbudet utifrån – uppskattar jag mycket att få ett vittnesmål från insidan!

IMG_2778.JPG

Göra 24 sidor på 24 timmar är en uppgift under skolterminen.

IMG_2779.JPG

Om att våga bli serietecknare, trots vad föräldrarna tycker.

Efter serieskolan..

Åsa Ekström bor för tillfället Japan och hennes japanska serieblogg om livet där har gjort henne till kändis där.  Länk till Åsa Ekströms hemsida.