IMG_1702.PNG

När jag fick höra om Raben & Sjögrens satsning på barnserier  blev jag  glad. Jag lär min sexåring läsa bland annat genom serier som Tintin och Bamse. Blev  också väldigt nyfiken och ville veta: Varför nu? Varför just Fabian Göransson (som jag mer känner från politiskt tunga dokumentära serier om Bolivia)?

Fabian presenterade idag stolt tre nya barnserier: Mamma Mu, Trollskogen och Katten och Ekorren. Författarna på scenen var John Holmvall, Loka Kanarp och Jujja Wieslander. Josefin Svenske från Kolik förlag ståendes på scenen är också knuten till projektet.

Fabian gav några svar innan han var tvungen att springa på barnkalas.

Rabéns idé med barnserier

Fabian Göranson och Josefin Svenske  på Kolik förlag kontaktade Rabén & Sjögren om att ge ut serier. Rabén nappade och ville göra en satsning på just barnserier. Därför Fabian.

Men varför nu? Fabian svarade:

De såg att det varit väldigt aktivt inom svenska serier på 00-talet och 10-talet. Serieskolorna, Serieteket, och det publiceras många nya svenska serier.

Hoppades att han skulle svara precis det. Jag håller med om att det verkligen blivit en helt annan vitalitet de senaste tjugo åren och att mainstreammedia kanske börjar vakna. Till exempel fanns inte tecknade serier som kategori på Bokus tills för fem år sen.