För tillfället hinner jag tyvärr inte blogga så mycket, men när jag har tid över och är i Uppsala går jag förbi Seriezonen.
img_0220.jpg

Som sagt, jag vet egentligen inte så mycket om serier, jämfört med dem i branschen – jag bara läser ganska många 🙂 Men här plockar jag ibland idéer till bloggen när jag hänger en stund med ena delägaren Harri. Och så köper jag serier här också förstås.

img_0222.jpg

Finns det något vackrare än detta?

Harri tipsar

177395WATCHMEN_2012_MM_Cvr

Harri påstod en gång att jag är en ganska typisk kvinnlig serieläsare, och jag får erkänna att jag läser gärna mer av en viss sorts serier – det blir lätt många självbiografiska serier  – så det är tur att Harri ibland föreslår något nytt.  Utan Harri hade jag inte läst Castle Waiting eller Before Watchmen.

img_0225.jpg

När jag fotar inför det här blogginlägget berättar Harri om Becky Cloonan och Tula Lotay. Båda kommer till Uppsala Comix 2016. Skriver lite mer här.

img_0224.jpg

UppsalaComix 5-årsjubileum

comix-poster-large

IMG_1504.JPG

LuckyLukes tecknare Achde på UppsalaComix 2015

UppsalaComix som nu firar sitt femte år startades av Harri Saarela och Christer Larsson, den andra delägaren i Seriezonen, plus några av deras serievänner. Det är ett litet evenemang jämfört med ComicCon eller Stockholms seriefestival, men stjärnorna som kommer verkar uppskatta det berättar Harri.
– De får vara ensamma stjärnor hos oss. Att det är litet blir något bra.
Dessutom är UppsalaComix – bara serier, lite som ComicCon var en gång.

UppsalaSkräck

Ett annat projekt för Seriezonen är att ge ut en skräckserie som utspelar sig i Uppsala: 1000 ögon av  Daniel Thollin och Jonas Anderson. Den har sålt ganska bra, och finns nu som utökad samling.

img_0221.jpg

Vi ses snart igen Seriezonen!
img_0223.jpg