Webbserier måste jag ju också skriva om.. Gratis att läsa och ges ut regelbundet. Jag har följt några stycken och det har alltid lett till att jag köpt albumen också…

..så affärsmodellen fungerar förhoppningsvis. Enligt Questionable Contents skapare försörjer serien både tecknaren och hans fru via annonser och merch.

Questionable Content av Jeph Jaques

Läs den här: questionablecontent.net

Questionable Content av Jeph Jaques har jag följt ungefär tio år. Den kommer ut med ett nytt avsnitt nästan varje vardag: måndag till fredag.

hanners

Det är lagom att läsa ungefär 5 en gång i veckan. Annars blir man galen på att handlingen går ytterst långsamt framåt.

Den första avsnittet av QC. Efter tio år kan man också följa hur Jeph Jaques blir allt skickligare på att teckna. Se nedan..

Sedan 2003 har den gått från att handla om hipsters späckad med populärkulturella referenser, till ett drama om huvudpersonerna: Marten, Faye, Dora och Hannelore, medflera: http://questionablecontent.net/cast.php

Artificiella intelligenser som kan ses via särskilda glasögon om inte AI:n bebor en robotkropp.

Relationsdrama i ett SciFi-hipster USA

Relationerna är realistiska men inte världen som har inslag som robotar och virtuella spöken. Men inte hela tiden, utan inslagen av SciFi glider in då och då, utan att särskilt kommenteras. Tiden i serien går inte i realtid, utan går långsammare än i vår tid. Medan vi läsare följt serien i tio år är det maximalt två år i serien.

Digitalt ritad, passar för webb

Teckningstilen är dataritad, ren linje, rena fält och färger. Behaglig att läsa på dataskärm. Jeph skriver: QC is drawn on a big old Wacom Cintiq display using Adobe Photoshop. The lettering and speech bubbles are done in Adobe Illustrator. All website stuff is done using BBEdit.

Mysig, snäll, suggestiv

Det är något bra med den här serien, jag vet inte hur jag ska beskriva det. Den är lite mysig utan att vara för gullig. Har ett visst etiskt patos, om hur man ska vara mot andra. Och något händer hela tiden, i långsamt tempo med huvudpersonerna. Världen är också suggestiv med sina sci-fi-inslag som har sin egen unika twist. Jag har inte slutat vara nyfiken på hur det kommer gå med alla, än.