Jag lärde mig något viktigt om bloggande/webb idag: Att inte använda embedded files när jag lägger in bilder. Det vill säga när jag lägger in en bild på sidan genom att lägga direktlänk till bildfilen på annan webbplats. Inleder rensning idag av de få fall där det skett..

No more embedded media files!

Jag trodde jag drev trafik till andras webbplatser när jag gjorde gjorde ”embedded media files” dvs satte in  direktlänk till bild/filmfil på annan webbplats istället för att ha filen uppladdad på min egen server.

Ja du driver trafik, men utan att den räknas…

Du driver trafik dit mediafilen ligger, men inte på något sätt som gynnar den webbplatsen.  Trafiken noteras inte som trafik av annonsörer på webblatsen då det går förbi html-filerna, utan direkt på mediafilen.

Oatmeal läxar upp HuffPost

Tack Oatmeal för du lärde mig det 🙂 Liksom Huffington Post igår, som hade ”hotlinked/embedded” hans serie ”Baby vs Cat ” (en kattälskares rant mot att skaffa barn, inte hans bästa arbete enligt min mening, men säkert underbar för många) . Oatmeals skapare Matt Inman tog snabbt chansen att lära  dem – och hela webben en läxa. Han bytte ut bildfilerna  som HuffPost länkade till..

Nedan är skärmdump.. som jag självklart laddat ned och sen upp till min server..

oatmeal_huffpo

Bild även  postad på Oatmeals facebookhttps://www.facebook.com/theoatmeal/photos/a.10150413121115078.628758.220779885077/10156234087790078/?type=3

The Oatmeal vinner internet igen.