Ett av mina mål med den här bloggen är försöka få dem som inte upptäckt serier att börja läsa dem. Jag tror att många bokläsare har hittat Liv Strömkvist och några humorserier, men kanske inte känner till andra fynd?..

Samtliga lästips/recensioner: Hittas här: http://www.gillaserier.se/tag/lastips/

Passar också på att rekommendera tre mina nya favoriter av nyutkommet på sistone, men som jag inte helt enkelt hunnit skriva om..

En Sol bland döda klot, Jag var tvungen att älska denna, har också lärt Alberte som ung.. Boken är en mix mellan Alberteböckerna i Tromsö och ett nutida medelålders fan. Anneli Furmark sätter dialogen som vanligt, och boken har hennes behagliga och unika blandning av akvarell och svart serielinje

 

 

 

Den glädjelösa ön. Enrique Fernandez levererar igen. Återigen en saga, eller snarare magisk realism. Sorg och glädje, och hur den kan tas och ges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Courtney Crumrin, volume 1. Jag gillar inte riktigt hur människorna ritas i den här, lite för överdrivet konstig blandning av realism och cartoon som blir lite uncanny, (litet mangastil, som jag ju är ovan vid..)men när väl kommit över det, så är det riktigt bra och spännande story med Neil Gaiman-feeling. Om en tonårstjej, på engelska. Ser fram emot att köpa nästa volym – – Tack för tipset Staffar, på Staffars serier i Stockholm.