Jag gillar serier, du gillar serier och om du inte gillar serier borde du gilla serier.
Det är världens bästa konstform.

welcome

Varför är serier världens bästa konstform? – > Läs mer här

Jag

Jag själv heter Anja Castensson, typ 45 år gammal och har läst serier hela livet. Kanske är det för att jag hör illa som jag älskar serier? Vet inte. Men det började med att jag läste alla serier jag kom över som barn, att Epix kom när jag var tonåring och Watchmen när jag var ungefär 20. Jag har efter det sett hur serier växt som konstform i Sverige med allt fler svenska serieskapare. Jag hade ett uppdämt behov att prata serier och lära mig mer om allt omkring det. Jag startade bloggen april 2015.

Kalla mig "tant serie"

Kalla mig ”tant serie”

Ritar ibland i form av klotter. Jag skriver annars mest om vetenskap. Observera att jag skriver den här bloggen helt utifrån mig själv och min vilja att öka intresset för serieläsning, ge lästips och ta reda på mer om seriernas värld.

Blir när jag hinner

Jag hade innan den här bloggen haft noll engagemang i övriga SerieSverige. Jag har inte arbetat med serier eller ens varit medlem i Seriefrämjandet. Det är jag nu, har varit i Bild och Bubbla två gånger och har mer koll. Har också efter tre år insett att det är SVÅRT att regelbundet hinna ut med något läsvärt på bloggen. Det blir när jag  hinner.

Kommer skriva om alla genrer

Här skriver jag om de serier jag läst (Lästips/Recensioner) och och om serier i allmänhet. Jag läser mest serieromaner, humor, självbiografiska serier och fantasyserier. Liksom en del stora klassiker för barn. Jag gillar inte för våldsamma serier, och läser inte så mycket superhjälteserier eller manga.. men läser det också  ibland för jag Gillar serier.

 PS: Rätta mig gärna

Detta är en blogg och därför publicerar jag rakt ut direkt det jag hör och ser, med viss putsning under följande dygn. Så detta görs snabbare och utan dubbelkoll till skillnad från mina betalda journalistuppdrag där jag alltid låter intervjupersoner läsa min artikel för att kontrollera citat och tolkningar. Här har jag sällan den direktkontakten och misstänker att de som citeras inte har tid att hålla efter alla som skriver om dem. Men jag kan höra och tolka fel, så är du felciterad eller vet något annat än mig så mejla anja@gillaserier.se.

Bildgalleri